Om oss

Från Sunset strip till en sommarstuga i Skärgården

 

Mötley Crüel startades sommaren 2008 för att hylla ett av musikhistoriens mest omskrivna band, Mötley Crüe. Det amerikanska bandet Mötley Crüe har under mer än 30 år, tillsammans med band som KISS och Twisted sister, röjt vägen för kommande generationer av musikälskare.

 

Mötley Crüe startade sin resa på Sunset Strip, en sidogata i Hollywood som skulle komma att bli en av de mest betydelsefulla platserna för glamrocken under '80 talet. Alla, jag menar verkligen ALLA hade stort hår, smink och tajta kläder. Det har skrivits otaliga meter i böcker om detta och många minns tiden som helt kaotisk.Man kunde inte se skillnaden mellan killar och tjejer, banden trängdes på gatorna och tävlade om vilket band som såg snyggast ut. Musiken, som ofta kom i andra hand var också på grund av detta, skit. Dock finns det ett hyggligt knippe band som lyckades komma upp, men bara några få finns kvar idag. Fram till nyårsafton 2015 var Mötley Crüe ett av dem, KISS är ett annat. Fast när '80 talsglamrocken kom hade KISS redan varit med om glammen från 1970 talet och guidade den generation av band som nu kom upp.

 

Mötley Crüel då? var kommer det in i bilden?

Det svenska tributebandet Mötley Crüel började sin resa i en sommarstuga på en ö i Hälsinglands skärgård. Där satt fyra 70-talister och lyssnade på gamla LP skivor med Mötley Crüe. Efter några veckor togs de första stegen för att känna hur det kändes att dels spela låtarna men även det som skulle komma att bli bandets signum, showen.

 

Bandet gjorde sitt första gig i januari 2009 på en liten pub i Hudiksvall iklädda peruker, smink och alla från varsin tidsepok. Christer Uhlander som Mick Mars, Lars Grahn som Nikki Sixx, Johan Bengtsson som Vince Niel och Lars Forss som Tommy Lee. Peter Forss har sedan 2010 haft rollen som Nikki Sixx efter det att Lars Grahn valde att lämna bandet.

Under våren 2010 var bandet med i tävlingen "Battle of the tributs bands" och kom till finalen på Tyrol i Stockholm. Lagom till finalen togs körtjejerna Emma Salmi och Nadja Thalén fick karaktärerna Bambi och Sandy. Med en kvinnlig körduo lyftes showen rejält. Skitgrymt! I stil med originalbandet körde bandet järnet både på scenen men även innan, vilket innebar att ett aningen slirigt Mötley Crüel äntrade scenen under finalkvällen på Tyrol. Mötley Crüel vann tyvärr inte tävlingen, men hade den överlägset bästa showen. Efter det har bande gjort ett gäng uppskattade spelningar över hela Sverige. Ett av filmades i sin helhet.

Här är en länk.

 

Mötley Crüel är ett sidoprojekt till det Svenka metalbandet Corrosive Sweden, där tre av medlemmarna; Johan, Peter och Christer är med, tillsammans med Daniel Hedin och Lars Grahn.

 

När Mötley Crüe 2014 meddelade att de lägger ner för gott stod det klart att ett väldigt betydelsefullt band går i graven. Nu är det upp till tributebanden att förvalta och hålla denna epok vid liv för att den inte bara ska försvinna i musikhistorien.

 

If I say Mick, You say Mars!

If I say Vince, You say Neil!

If I say Nikki, You say Sixx!

If I say Tommy, You say Lee!

 

Who are we? MÖTLEY CRÜEL!!